Meest gestelde vraag

Hoe ver zijn jullie?

fase 2 | aan de slag


Huidige fase

Grondverzet

De grond wordt onderhanden genomen!! Gert-Jan Bon is na ons uitzetwerk op de kavel deze week (wk 6 & wk 7) bezig onze kavel bouwrijp te maken. Eindelijk echt aan de slag!

Het grondwerk is gestart

Het grondwerk is gestart

Bestellen installaties

Het meeste is besteld bij Witteveen in Utrecht. Marcel de Jong heeft ons prima geholpen. Zie 'bouwen' voor de details. 
Alleen de elektra en zonnepanelen hebben we nog niet definitief besloten. Marcel heeft een offerte klaarliggen voor de PV panelen. Maar de elektricien van Martin - die liefst ook de rest van de elektra aanlegt - gaat ook nog een voorstel maken. We hebben dus nog wat te kiezen!

   


Afgerond

Offertes definitief maken

Na het afronden van al het papierwerk, kunnen we eindelijk ook definitief opdracht geven aan alle andere partijen die we nodig hebben zodat we ook echt in de fruitboomgaard kunnen gaan wonen. 
Met onze bouwer zijn we al rond, maar we moeten nu nog een aantal andere partijen definitief regelen:

grondwerk

De kavel moet bouwrijp gemaakt worden. Dat bestaat uit het ophogen van de kavel, zodat enerzijds al het bouwverkeer zonder problemen naar (de plek van) ons huis kan rijden. En daarbij niet tot de assen in de klei komen vast te zitten. 
Bovendien moet de plek waar geheid en gebouwd wordt bedekt worden met 10cm zand. Dit zodat ook de bouwlui niet tot hun assen enkels in de klei komen vast te zitten. 

installaties

Martin bouwt ons huis, maar de installaties worden door de installateur geregeld/gemonteerd. Het gaat hier om:

- pellet cv
- verwarming
- loodgieterswerk
- wc en badkamer voorbereiding (afbouwen doen we zelf)
- ventilatiesysteem (verplicht vanuit het bouwbesluit)

elekticiteit

En last-but-not-least de elektra. Zowel de stopcontacten als de verlichting moet hierin worden meegenomen. Het maken van dit plan staat hoog op ons lijstje

  

grondverzet tekening

Uitzet veldwerk (Geo-data)

Het eerste belangrijke stap na de grondoverdracht is het uitzetten van de kavelgrens en de exacte positiebepaling van de gebouwen op de vergunning. In ons geval zijn dat zowel het huis, als de schuur (en omdat we er toch zelf bij waren, hebben we de veranda ook gelijk uitgemeten).

We hebben hierover uitgebreid geblogd.


Grondoverdacht

Met het verkrijgen van de grond, hebben we definitief de eerste hobbel overwonnen! We kunnen door met de tweede hobbel: het daadwerkelijk zorgen dat we ook echt kunnen wonen in de fruitboomgaard 😊.

Lees hier het bijbehorend blogje.

Eerste bestellingen

Toen de vergunning verleend was, zijn we met spoed naar Martin gereden om de puntjes voor het huis op de i te zetten. En om de opdracht van de heipalen te verlenen (dit gaat via Martin). Lees hieronder de blog. 

Lees hier het bijbehorend blogje.


Fase 1

Om hier te komen zijn we een 3/4 jaar druk geweest met voorbereidingen, plannen en een hele hoop papierwerk om de gemeente te overtuigen om ons de omgevingsvergunning te verlenen. 

Documenten

Voor alle bovenstaande mijlpalen, hebben we een hele hoop documenten moeten opsturen. Deze hebben we verzameld in het dossier. Klik hieronder om naar het dossier te gaan.

Oosterwold Sites

Maak Oosterwold

De site van de gemeente Almere over Oosterwold. 

ga naar site

Spinozalaan.com

De website van onze eigen wegvereniging, waar Merel de penningmeester van is. 

ga naar site