Nov07

#ZelfMakenIsLeuker

Author // Joost Categories // Zelf maken

Tuinhuis | finish in zicht

#ZelfMakenIsLeuker

In de fruitboomgaard zijn we enorm fan van #zelfmakenisleuker. Wat gelijk verklaart waarom het zo stil is op deze blog. De afgelopen weken zijn we weer heel druk geweest met van alles en nog wat zelf te maken.

 

Zelf maken is niet alleen leuker,
maar ook veel voordeliger en sneller.

Ξ Accu

Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat zelf maken méér tijd kost. Eerder het tegendeel: Auto stuk > (letterlijk) 5 min sleutelen > Auto doet het weer. Belangrijkste punten van aandacht: kies de juiste (maat) accu. Schroef eerst de - los, dan de +. En bij monteren precies andersom. Eerst de + dan de - vast. Check ook of de band rond de accu weer goed vast zit en klaar! (o eeeh, ontdek later dat je het klokje in de auto nog even opnieuw moet vertellen hoe laat het is en dan ben je echt klaar 😁). 

A
A
A

Vorig jaar verwisselde ik al de accu van Pietje. Maar die hebben we een half jaar later verkocht. En nu was Pruttel aan de beurt. Het lange stilstaan in combinatie met korte ritjes maakt dat de accu niet lang meegaat. Al valt dat ook nog wel mee. De accu die er in zat toen we Pruttel kochten was immers ook niet meer hagelnieuw. 

P.S. Voor alle FIRE-gekkies: Zelf maken is niet alleen leuker, maar ook veel voordeliger en sneller. Dit kostte €100 en 5 min. i.p.v. €250 bij de Kwik-fit + afspraak maken, brengen, wachten en weer terug. 

 

Ξ Tuinhuis

Waar meer tijd in gaat zitten is het tuinhuis. Feitelijk is dat een Tiny House met alles er op en eraan. De afgelopen weken zijn we druk geweest met de (bij gebrek aan betere woorden voor de kamertjes in het tuinhuisje) 'badkamer', de 'keuken' en hebben we eindelijk de 'huiskamer' leeg gespeeld zodat de vloer gelakt kon worden. 

TH
TH
TH
TH


We zijn bijna toe aan stylen! 🎉

N.b. nee, de kraan in de badkamer zouden we zelf niet hebben uitgekozen, maar het was samen met de wastafel een krijgertje. #leukoosterwold

 

Ξ Saus

Omdat #zelfmakenisleuker niet alleen leuker is maar ook door de maag gaat. Hebben we laatste weer flik wat geweckt. Halffabricaat tomaten-saus kan je gewoon niet genoeg in huis hebben. Dat is zó praktisch als basis voor van alles en nog wat (denk: pastasaus, lasagne, wraps, soep enz. enz.). 

T
T
T
T

Fun fact: een paar weken geleden hebben we de tomatenplanten in de kas geruimd. Wat zo'n 5 kilo groene tomaten opleverde. Heb jij dat nu ook? Gooi die niet weg! Leg ze gewoon binnen op de fruitschaal fruitschalen met daartussen appels. Zo leuk om te zien hoe de tomaten toch nog allemaal rood kleuren! #kleurenpracht

We lunchen nu al weken met versgeroosterde boterhammen met kaas en tomaat 😋.

 

Ξ En door

Zo, hier moeten jullie het weer even mee doen. Wij gaan door met aanrommelen op ons landje en het tuinhuis. Het tuinplant/struikverplaats-seizoen is begonnen. En er moet nog een wc geplaatst worden.

Tot de volgende keer! 👋
 

 

< volgend artikel     ^blogroll^     vorig artikel >

About the Author

Joost

Joost

BLOGGER, SITE PRUTSER, IMKER, DUURZAME TECHNIEK

Leave a comment

You are commenting as guest.