inspiratie voor de fruitboomgaard

Zelf maak muur

... is leuker, mooier en lekkerder.


De Zelf Maken is leuker-wall bevat alle links en berichten die ons inspireren c.q. leren dingen zelf te maken. Dat doen we dus ook zelf.
Zelf maken is immers duurzamer, leuker en vaak ook nog gezelliger, lekkerder e/o mooier (of in ieder geval leuker 😉). Klik op ••• voor alle feeds, of selecteer één van de socials via de knoppen er naast. Ook kan je alle items doorzoeken. Het nieuwste item staat steeds bovenaan.


Kokosbanaancakejes Twee tropische smaken, kokos en banaan, zijn gecombineerd tot deze zomerse cakejes. Makkelijk te maken en ze blijven een paar dagen nog lekker smeuïg. Versier de cakejes met wat (kokos)slageroom en kokosschaafsel voor een speciale gelegenheid, of hou ze naturel ...
Iets anders dan rijst aardappelen pasta Voor onze vegan maaltijden hebben wij al een hele ontdekkingstocht van nieuwe smaken en gewoontes afgelegd.Wij koken hier zelden hetzelfde: meestal verzinnen we elke dag een ander maal met de ingrediënten die we dan hebben. Buiten spaghetti en zoetzure saus ...
Het Vegatopia weekmenu De zomer is officieel begonnen, maar we maken toch niet enkel tropische gerechten klaar. We beginnen met pasta met spinazie en saus van brie. Daarna maken we nog onder andere champignonragout met mosterd en crème fraîche, couscous met zeven groenten, ...
zomerzonnewende De tijd ‘vliegt’ voor mijn gevoel. Het is vandaag alweer de langste dag.
De astronomische zomer begint nu pas, op 21 juni, wanneer de zomerzonnewende is. De zon bereikt de hoogste stand boven de horizon waardoor deze dag het langst ...
Schotse eieren Op 3 juni verscheen de recensie van 'De Vega Optie van Joke Boon, vandaag publiceren we een recept uit dit boek. Schotse eieren zijn gepaneerde en gefrituurde gehaktballen gevuld met ei. Deze vegetarische variant wordt gemaakt van kruidig bonengehakt en ...
second sock Een paar weken lang had mijn kantwerkproject alle aandacht, maar de shawl is af. Nu pak ik dus mijn andere WIP’s (Work In Progress) of te wel: OW’s (Onderhanden Werkjes) weer op. Als eerste de sokken van Schoppel Zauberball Crazy ...
Curry van kikkererwten en spinazie in pompoensaus Na een zomerse dag van bijna 30 graden ontdekte ik dat mijn laatste pompoen van het seizoen een zacht geworden plekje had en dus meteen moest worden verwerkt. En dat terwijl ik eigenlijk zin had in spinazie. Ook stond er ...
brain waves Nu is de shawl echt af: geblockt en al!
113 gram Drops Lace gebruikt met naald 3.25 mm.
Patroon: Brain Waves van Monique Boonstra.
Uiteindelijk een shawl van 3 meter en 15 centimeter.
Het is zo fijn breiwerk geworden dat ...
Het Vegatopia weekmenu Op maandag maken we een Turkse linzensoep van Monique, maar dan in de licht aangepaste versie van Hedwig. Op dinsdag en woensdag hebben we telkens een recept van vroegere redactrice Bianca: bulgur met groenten en walnotenpesto, en groenteroerei met tomatensaus ...
Vegatopia test: Vegetarische kroketten Het Vegatopia-testpanel heeft de koppen weer bij elkaar gestoken en heeft zich dit keer gebogen over allerhande vegetarische kroketten. De kroket komt in veel verschillende verschijningen: van garnaalkroket tot kaaskroket en van rundvleeskroket tot groentekroket. De vulling kan kortom variëren, ...
Rarbarberkruimeltaart met pecannoten Het is weer voorjaar, dus tijd voor rabarber! Al eerder schreef ik een recept voor rabarbervlaai, en Machteld schreef een stuk over de verschillende toepassingen van de groente. Omdat er altijd genoeg te variëren valt met rabarbertaarten, -vlaaien, -crumbles en ...
Vegan Recept Ideeën met Nori Zeewier Vegan Recept Ideeën met Nori ZeewierVegan Sushi, uiteraard! Hier met wortel, pastinaak en prei. Twee jaar geleden kocht ik een pak norivellen in de winkel, want ik wilde absoluut meer zeewier gaan eten: het is gezond, en het is eens ...
Het Vegatopia weekmenu We beginnen de week met een snelle pasta met avocado-pestosaus, die past bij het warme weer dat nu weer wat normaliseert. Daarnaast hebben we nog tal van andere gerechten: preitaart met geitenkaas en zongedroogde tomaat, pittige aspergesalade met rucola, gevulde ...
Mijn eigen boek... Mijn eigen boek...Beste Lezers,Naast blogtekstjes voor de Zelfvoorzieningsbijbel schrijf ik nog andere dingen...Mag ik jullie ajb mijn eigen boek, De Tragedie van Swerthout-Wittebeek, als leestip suggereren?"De Tragedie" is een — spannende — historische roman, gebaseerd op het oorlogsdrama van Meensel-Kiezegem.Info en ...
Notched collar shirtdress Toen ik toch eenmaal de camera tevoorschijn had getoverd heb ik ook deze jurk meteen maar even op de foto gezet. Daarvoor moest ik m eerst uit de vieze wasmand bult halen. Vandaar de kreukels
While I had the camera out ...
Waarom ik een droogoven kocht en wat mijn ervaringen ermee zijn Ik heb heeeel lang gedroomd van een droogoven in de tuin op zonne-energie. Ik zou er kruiden en fruit in drogen, groentechips in maken, fruitleer, ...Een emmertje vol gedroogde appelschijfjes, en - rechts beneden - gedroogde peerschijfjes: gezonde snoepjes!Maar, noch ...
Boekbespreking: Pasta 2.O Boekbespreking: Pasta 2.0, 80 gezonde recepten voor pasta & noedels, Caroline Bretherton, uitgegeven bij Becht Ter info: dit boek kreeg ik opgestuurd van uitgeverij Becht - ik geef je mijn eerlijke mening.Ik heb een jaar lang het endometriose dieet gevolgd - ...
Zelf Kombucha Maken Ik moet iets bekennen... Eerder op deze blog heb ik veel reclame gemaakt voor kefir. Maar eigenlijk, heel eerlijk, vond ik die kefir een beetje een gedoe. Ondanks het feit dat het heel gezond en verfrissend is, vind ik persoonlijk ...

Wil je ook op deze 'wall'?

Heb je ook een inspirerende 'social' en wil je opgenomen worden in dit overzicht? Neem dan contact met ons op. We kunnen vrijwel alle soorten feeds aan: Facebook, Twitter, Google+, RSS, Intsta, LinkedIn, etc. Mail ons je site/pagina, dan nemen we je graag op in het overzicht.